ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ 20.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΣΥΨΑ ΓΙΑ ΝΑ “ΣΠΕΡΝΕΙΙ” ΠΑΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ – ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥ…(ΕΙΚΟΝΑ)

sipsas-3
Μπορεί η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο τμήμα της να ετοιμάζεται για νέο κύμα φτώχειας και εξαθλίωσης, αλλά το «νέο κύμα» της πανδημίας με το οποίο μας ζαλίζουν από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ φέρνει χρήμα σε λίγους και… εκλεκτούς....

Ο κορωνοϊός, μάλιστα, έχει μετατραπεί για ορισμένους σε μια χαρά εμπόρευμα. Τον εμπορεύονται για να αυτοδιαφημίζονται και να προβάλλονται, τον εμπορεύονται και για να βάζουν οι ίδιοι χρήμα στην τσέπη…
Μια τέτοια κατηγορία είναι και των λοιμωξιολόγων και ειδικότερα εκείνων που έχουν αναλάβει «εργολαβικά» την τρομοκράτηση των πολιτών και τις ανακοινώσεις ολοένα και πιο σκληρών μέτρων προκειμένου να δικαιολογηθεί αφενός η αποτυχία των κυβερνητικών τσαρλατάνων και αφετέρου για να καθίσει στα αβγά της, υπό το κράτος των απειλών και των μεγάλων προστίμων, η ελληνική κοινωνία εν όψει του πολύ βαρύ φθινοπώρου και χειμώνα.
Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα οικονομικά πάρε δώσε του… σούπερ «εθνικού ευεργέτη» Σωτήρη Τσιόδρα, χθες αποκαλύψαμε ότι και ο νέος φωστήρας, γιατρός και επίκουρος καθηγητής, Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέλαβε πρόσφατα επιστημονικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών συνολικού ύψους 489.500 ευρώ το οποίο χρηματοδοτεί ο ΕΟ∆Υ, το πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ. ∆ηλαδή σχεδόν μισό εκατομμύριο για ένα πρόγραμμα «παρακολούθησης» των οροθετικών για ένα χρόνο.
∆εν είναι κι άσχημα… Σήμερα σας έχουμε μια νέα αποκάλυψη, για ένα ακόμη επίλεκτο μέλος της ομάδας των επιστημόνων που έχει συγκροτήσει η κυβέρνηση για να κάνει τις ανακοινώσεις και την προπαγάνδα της. Είναι η επιτροπή που, όπως ήδη γράψαμε και καταλαβαίνουν όλοι, χρησιμοποιείται ως «υγειονομική Γκεστάπο» για να σπείρει τον φόβο και τον τρόμο στην κοινωνία, όπως ακριβώς βολεύει την κυβέρνηση και το σύστημα.
Ο λόγος σήμερα για τον καθηγητή Νίκο Σύψα, ο οποίος είναι κι αυτός καθημερινός μαϊντανός στα τηλεοπτικά παράθυρα για να κάνει υποδείξεις και να κουνάει και αυτός το δάκτυλο για τον κορωνοϊό.
Το… σπαρταριστό έγγραφο που έχουμε για τον κ. Σύψα έχει μάλιστα την εξής ιδιομορφία: Αφορά χρήματα τα οποία παίρνει ως αμοιβή του για την «αντιμετώπιση του κορωνοϊού» εκ μέρους του!
Το ποσό ανέρχεται στα 20.000 ευρώ και το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί… φιλοδώρημα σε σχέση με τα κονδύλια που φεύγουν δεξιά κι αριστερά με ανάλογες δικαιολογίες, αλλά δεν παύει έστω κι έτσι να είναι πρόκληση όταν κατά εκατοντάδες χιλιάδες οι Έλληνες μένουν ακόμη και άνεργοι, χωρίς ευρώ, λόγω… κορωνοϊού.
Μαθαίνουμε έτσι δηλαδή ότι εκτός από τις αποδοχές που έχει ως πανεπιστημιακός -και εκτός επίσης από οτιδήποτε άλλο έχει- ο κ. καθηγητής εισπράττει χρήματα για έργο που τον αφορά, από τον κρατικό κορβανά, μέσω του Πανεπιστημίου Αθηνών, για να μας λέει όσα μας λέει και να προπαγανδίζει όσα προπαγανδίζει.
∆εν τα λέει δωρεάν, δεν προσφέρει υπηρεσίες. Πληρώνεται γι’ αυτές. Και με την ευκαιρία αυτής της αποκάλυψης, δεν θα πρέπει να μας πει η κυβέρνηση τι ακριβώς ισχύει και για όλα τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής που έχει φτιάξει για το θέμα αυτό; Είναι δωρεάν η συμμετοχή της ή προβλέπεται αμοιβή και ποια;
Η περίπτωση Σύψα είναι η μόνη ή υπάρχουν κι άλλες; Θυμίζουμε ότι η «ομάδα εμπειρογνωμόνων και ειδικών λοιμωξιολόγων για τον νέο κοροναϊό» σχηματίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή συνολικά 26 ατόμων και με επικεφαλής τον Τσιόδρα.
Το έγγραφο έχει ημερομηνία 8 Απριλίου και είναι απόφαση του Ειδικού Επταμελούς Οργάνου της Επιτροπής Ερευνών και ∆ιαχείρισης του Ε.Λ.Κ.Ε.του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Χωρίς τίτλο-3
Τα χρήματα βγαίνουν από τον ΕΙ∆ΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ του Πανεπιστημίου έχουν αποδέκτη τον ΣΥΨΑ ΝΙΚΟΛΑΟ και ως αιτιολογία έχουν την «Επιστημονική Υποστήριξη Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Ε.Κ.Π.Α. Ν. Σύψα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (COVID-19)». ∆ηλαδή τα χρήματα δίνονται στον κ. Σύψα για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού για την «απασχόληση ενός ακαδημαϊκού υποτρόφου για τις ανάγκες του ως άνω έργου για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών για την πρόληψη από τον κορωνοϊό». Μάλιστα δίνονται με ημερομηνία λήξης στις 31.1.2021 αλλά όπως προβλέπεται και «με δυνατότητα παράτασης έως 31.3.2021 σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο». Από αυτό το τελευταίο βγαίνει κι ένα παράλληλο συμπέρασμα, ότι υπολογίζουν ότι η ιστορία του κορωνοϊού θα «τραβήξει» μέχρι και τα τέλη της επόμενης άνοιξης.
Μέχρι τότε σχεδιάζουν να έχουν «φυλακισμένη» και «υποταγμένη» την ελληνική κοινωνία για να της επιβάλουν, με αυτό το πρόσχημα, νέα σκληρά οικονομικά και κοινωνικά μέτρα εξόντωσης προσπαθώντας να αποφύγουν τις αντιδράσεις και τον ξεσηκωμό;
Ο ευνοημένος του συστήματος
Καθηγητής Λοιμωξιολογίας ο Νίκος Σύψας είναι από τους ευνοημένους γενικά του συστήματος. Μάλιστα εκτός από τις άλλες ιδιότητές του τα τελευταία χρόνια έχει διοριστεί από την Εθνική Τράπεζα και πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Ταμείου Υπαλλήλων της, του ΤΥΠΕΤ. Όχι αμισθί κι εκεί βέβαια… Ο Ν. Σύψας είναι αυτός που τις τελευταίες ημέρες φόρτωσε την έξαρση της πανδημίας στους νέους με δικαιολογίες του τύπου ότι ο ιός χτυπάει την πόρτα των γηροκομείων γιατί έχουμε ανεύθυνη συμπεριφορά των νέων και την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε και είναι οι ηλικιωμένοι.
Με αφορμή επίσης το ότι ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι 36 έτη υποστήριξε ότι «είναι νέοι άνθρωποι που αδιαφορούν για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που έχουμε προτείνει και λέμε συνέχεια…»
Άρθρο από την Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ της Παρασκευής (21-8-2020)
Πάρτε καθημερινά το ΜΑΚΕΛΕΙΟ για να μαθαίνετε πρώτοι όσα οι άλλοι σας ΚΡΥΒΟΥΝ..